dijous, 14 de març del 2013

Retalleu la corrupció

"Retallades als funcionaris
Als treballadors de la Generalitat ens aplicaran una retallada del 7% (1 paga extra). Molts cobrem de 700 a 1000€/mes. No en podem assumir cap més.
Proposem treure el complement de dedicació especial de l'11% als funcionaris d'alt nivell limitant-los les percepcions salarials a màx. 5000€; reduir el nombre d'alts càrrecs, assessors i personal eventual i de les seves dietes, despeses de representació, cotxes oficials i targetes VISA il·limitades; reduir les subvencions públiques: la CEOE va rebre 400M € (2010), els partits polítics al Congrés es van repartir 65M € (2012). Des de l'inici de la crisi, el rescat bancari ha suposat una despesa pública de 220.000M €, més del 20% del PIB de l'Estat... Aquesta llista és molt més llarga, però amb la crisi l'hem hagut de retallar.
Els treballadors públics diem que ja n'hi ha prou de corrupció, de retallades socials, de pèrdua de drets i de traspassar les línies vermelles de la dignitat de les persones. "

Aquest és l'escrit que vam enviar fa uns dies als següents diaris:
  • La Vanguardia
  • El Periódico de Catalunya
  • Ara
  • 20 Minutos (Barcelona)
  • Diari de Terrassa
  • Regió7
  • Diari de Tarragona
  • Més
  • El Punt Avui
  • Diari de Girona
  • Segre
  • Bon Dia
I la versió en castellà, a:
  • El País
 "A los trabajadores de la Generalitat de Catalunya nos aplicarán un recorte del 7% (1 paga extra). Muchos cobramos de 700 a 1000€/mes. Y no podemos asumir ningún recorte más.
Proponemos sacar el complemento de dedicación especial del 11% a los funcionarios de alto nivel, limitando las percepciones salariales a un máx. de 5000€; reducir el número de altos cargos, asesores y personal eventual y de sus dietas, gastos de representación, coches oficiales y tarjetas VISA ilimitadas; reducir las subvenciones públicas: la CEOE recibió 400M € (2010), los partidos políticos al Congreso se repartieron 65M € (2012). Desde el inicio de la crisis, el rescate bancario ha supuesto un gasto público de 220.000M €, más del 20% del PIB del Estado. Esta lista es mucho más larga, pero con la crisis la hemos tenido que recortar.
Los trabajadores públicos decimos que ya basta de corrupción, de recortes sociales, de pérdida de derechos y de traspasar las líneas rojas de la dignidad de las personas."

Avui ha sortit publicada la nostra carta a la secció Cartes dels lectors de La Vanguardia.


8 comentaris:

  1. He llegit un parell de comentaris a La Vanguardia i, com sempre, ens insulten. Ningú considera la nostra feina. Sap el que cobra la pensió que se la gestiona un funcionari?

    ResponElimina
  2. També El País ens ha publicat l'escrit, però es veu que a El País també estan de retallades... Mireu com ens han retallat el text: http://elpais.com/elpais/2013/03/13/opinion/1363202473_519638.html

    ResponElimina
  3. A La Vanguardia, ho acaban de publicar també a la versió digital: http://www.lavanguardia.com/participacion/cartas/20130314/54369272178/funcionaris-precaris.html
    No val la pena contestar a comentaris ignorants.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si en lloc de recolçarnos entre nosaltres (la ciutadania), ens discutim i assenyalem els uns als altres amb el dit, no arribarem enlloc. Ara, als nostres polítics, ja els hi està bé, que hi hagi divisions entre nosaltres i ens oblidem dels veritables responsables d'aquesta situació.

      Elimina
  4. crec que també estaria bé enviar-la també al Mundo, ja que té una edició per Barcelona. Cal arribar a tothom.
    JMGM

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel suggeriment. De moment hem enviat l'escrit als mitjans abans citats, però la idea és fer-ne la major difusió possible. Continuem treballant-hi.

      Elimina
  5. Ja tenim el nostre escrit publicat a El Punt Avui: http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/627730-retallades-als-funcionaris.html

    ResponElimina
  6. Avui ha sortit publicat l'escrit a l'edició escrita de 20minutos Barcelona

    ResponElimina