dimecres, 20 de març del 2013

Aquí teniu les respostes a la carta que vam enviar als parlamentaris catalans el passat 1 de març. A data d'avui, no hem rebut resposta de CIU, PP, Ciutadans i CUP.

ICV

"Benvolgut/da,

Tens raó. El govern de la Generalitat, i també el de l’Estat, no ha tingut cap mirament a l’hora d’escollir el camí fàcil que és trencar acords i drets adquirits i reduir el capítol I, el de personal, però no s’ha qüestionat ni una coma dels acords i drets adquirits amb les grans corporacions financeres o amb les grans empreses amb les quals la Generalitat té deutes i que nosaltres considerem que ja s’haurien d’haver renegociat per reestructurar-los.

Aquesta és la nostra posició, i així li hem dit a la Vicepresidenta en la seva compareixença al Parlament. Aquesta serà també la posició que defensarem en el debat de pressupostos pel 2013.

Tot i això, la correlació de forces ja sabeu quina és i caldrà seguir mantenint la lluita al carrer i també la defensa dels drets dels treballadors a les institucions. Per nosaltres no quedarà i uns nous pressupostos amb més retallades no tindran el nostre vot.

Quedem a la teva disposició.

Grup Parlamentari ICV-EUiA"


ERC

"Benvolgut ,

Vivim un moment molt delicat com a país, a causa d'una crisi que porta 5 anys destruint ocupació, i amb un nivell d'atur que s'acosta al 25% de la població activa. Malgrat això, el Govern espanyol torna a imposar al Govern de Catalunya una reducció del pressupost de 4.000M d’euros per al 2013, cosa que representa una retallada més gran que cap altra que hagi aprovat mai Grècia. És injust i, a més, totalment contraproduent per a la nostra economia.

Les retallades que ens imposa Madrid han laminat els darrers 2 anys els drets i el poder adquisitiu dels salaris de tot el conjunt dels treballadors i treballadores del país.

I és dins aquesta situació tan negativa que Esquerra Republicana s'ha plantejat el repte d'intentar condicionar uns pressupostos que puguin fer-se sense apriorismes ideològics. Atesa la caiguda d'ingressos públics, l'espoli fiscal que patim, els deutes que acumula l'Estat enfront la Generalitat i la negativa de Madrid d’ampliar la despesa del Govern, de moment, alguns ajustos són inevitables. Des d’ERC hem proposat una desena de nous impostos per als que tenen capacitat de pagament i, malgrat això, el Govern espanyol n’ha boicotejat alguns de molt significatius, com per exemple l’impost a les entitats de crèdit sobre els dipòsits bancaris.

Davant la necessitat de reduir el pes dels capítols del pressupost de la Generalitat en concepte de pagament de nòmines de forma directa o indirecta, a través de transferències o concerts a altres organismes públics, que representen gairebé el 80% del pressupost del país, ERC prefereix fer uns ajustos de caràcter transitori, via salarial, que no pas a partir d'acomiadaments.

ERC parteix de la base que l'excepcionalitat del moment que vivim a nivell econòmic i social requereix mesures excepcionals, que han de ser reversibles i compensades de seguida que es recuperi l'activitat econòmica i els ingressos públics. No cal dir que, al nostre entendre, aquesta recuperació passa indefectiblement per la independència del país, atès que cap Govern espanyol vol resoldre la situació.

Mentrestant, però, procurem que l'ajustament dels salaris dels treballadors públics es faci de forma progressiva al nivell salarial, de forma que es pugui eximir de les retallades als treballadors amb un salari proper als 1.000 euros. I que el percentatge de l'ajust tingui més incidència com més elevat sigui el salari.

Així mateix, treballem de forma incansable per poder establir altres mesures que compensin l'afectació directa dels salaris, i que reparteixin de forma més equitativa els recursos destinats a retribucions com, per exemple:

- L'establiment d'un topall màxim en les retribucions dels treballadors públics equivalent a les dels subdirectors generals.

- Eliminació de les dietes que perceben els alts càrrecs i directius de la funció pública quan participen en els consells d'administració de qualsevol organisme públic.

Treballem amb la ferma convicció que  ens en sortirem, que el futur és nostre, i que podrem compensar aquests anys d'ajustos i patiments properament. Perquè el nostre projecte és la lluita per mantenir un estat del benestar i una qualitat dels serveis públics en benefici de la igualtat d'oportunitats.

Mentrestant, els diputats d'ERC hem renunciat voluntàriament a la paga doble per segon any consecutiu, per poder alliberar recursos públics en benefici dels que menys cobren.

Rebeu una salutació ben forta, amb la convicció que ens en sortirem  i que podrem compensar els sacrificis d'aquests anys quan siguem capaços de revertir la situació actual.

Marta Rovira"


PSC

"Sr., el nostre grup parlamentari representat per Jaume Collboni precisament dimecres passat va interpel·lar el govern de la Generalitat sobre aquesta qüestió. En el proper ple del Parlament es votarà la nostra moció contra les retallades que el govern pretén imposar a la funció pública catalana. Ben cordialment,

Miquel Iceta"

4 comentaris:

  1. Almenys alguns diuen alguna cosa, esperem que la resta almenys ens donguin una resposta, ja entenem que tenen molta feina aquests dies...

    JMGM

    ResponElimina
  2. Els polítics que no ens han contestat son conscients que els seus vots es basen en la qualitat dels Serveis Públics que donen al ciutadà???

    I son conscients que aquests serveis públics els donem en darrera instància els empleats públics???

    G

    ResponElimina
  3. Aquests són els serveis públics que volem???

    http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/03/21/catalunya/1363899957_479255.html

    G

    ResponElimina
  4. Jo vaig tornar a respondre a ERC, quan diu:

    "els diputats d'ERC hem renunciat voluntàriament a la paga doble per segon any consecutiu".

    Quina sort que han pogut "renunciar", a nosaltres no ens han donat aquesta opció.

    Xavi Catalán

    ResponElimina